Πώς θα οργανώσετε καλύτερα τη ζωή σας




Όλοι οι άνθρωποι θέλουν ιδέες για το πώς μπορούν να οργανώσουν καλύτερα τη ζωή τους, γιατί οργάνωση σημαίνει περισσότερος ελεύθερος χρόνος. Διαβάστε, λοιπόν, τις προτάσεις μας και ακολουθήστε τις.


Στόχος: Φτιάχνετε καθημερινά το κρεβάτι

make the bed

Η συμβουλή: Εξαφανίστε τα περιττά

Μπορεί να λατρεύετε τα μαξιλάρια, αλλά τα επιπλέον μάλλον θα κάνουν τη διαδικασία πιο βαρετή, πιο κουραστική και πιο χρονοβόρα. Ποιος έχει χρόνο για χάσιμο; Καλύτερα να χρησιμοποιείτε παπλωματοθήκη. Με μία κίνηση, τελειώσατε.

Ο στόχος: Οργανώστε την ντουλάπα σας

organize your closet


Συμβουλή: Ταιριαστές κρεμάστρες και κουτιά

Πριν ακόμα ξεκινήσετε να χαρίζετε, να πετάτε και να αποθηκεύετε σε τεράστιες βαλίτσες, δοκιμάστε πρώτα να προμηθευτείτε ταιριαστές κρεμάστρες, που δεν θα αφήνουν κενό ενδιάμεσά τους, χωρίς λόγο. Δείτε, εάν σας βολεύουν κουτιά, στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε τα υπάρχοντά σας, εκτός από τα πουκάμισα.

Στόχος: Διατηρείτε το μπάνιο καθαρό

straighten your bathroom


Συμβουλή: Επενδύστε σε κρεμάστρες

Τίποτα δεν κάνει το μπάνιο να φαίνεται πιο ακατάστατο από μία βρεγμένη πετσέτα κάτω στο πάτωμα ή κρεμασμένη στην πετούγια της πόρτας. Φτιάξτε χώρο, τοποθετήστε κρεμάστρες.

Στόχος: Έχετε λίστα για τις δουλειές

become a list person


Συμβουλή: Αγοράστε σημειωματάριο

Μπορεί μία ταμπλέτα ή ένα "έξυπνο" κινητό να απαγορεύεται από την οικονομική κατάστασή σας, αλλά ένα σημειωματάριο θα κάνει τη δουλειά του και ανά πάσα ώρα και στιγμή θα βλέπετε τί δουλειές έχετε να κάνετε. Δεν θα ξεχνάτε καμία.

Στόχος: Εξαφανίστε την ακαταστασία

eliminate clutter


Συμβουλή: Βρείτε μέρος για τα κλειδιά, τις αποδείξεις και την αλληλογραφία

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μία μέρα. Τί σημαίνει αυτό; Ότι σιγά-σιγά θα καταφέρετε να βάλετε μία τάξη στο σπίτι σας. Ξεκινήστε, λοιπόν, με τα κλειδιά, που χάνετε συνέχεια. Με τις αποδείξεις, που μαζεύετε για τη φορολογική σας δήλωση. Με την αλληλογραφία, που χάνετε τους λογαριασμούς.

Στόχος: Ψωνίζετε έξυπνα

grocery shop smarter


Συμβουλή: Αφήστε ένα πλάνο διατροφής στο ψυγείο

Αντί να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, το μανάβη και τον κρεοπώλη και να ψωνίζετε ό,τι βλέπετε και στο τέλος να πετάτε στα σκουπίδια στα μισά, φτιάξτε το βράδυ της Κυριακής ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και αγοράστε μόνο τα απαραίτητα.

Στόχος: Καθαρίστε την κουζίνα

clean your kitchen


Συμβουλή: Μην αφήνετε τα πιάτα στον νεροχύτη

Η εικόνα ενός νεροχύτη γεμάτου με λερωμένα πιάτα αν μη τι άλλο είναι αντιαισθητική. Ακόμα και για τα δικά σας μάτια. Το κόλπο είναι να τα πλένετε ή να τα βάζετε στο πλυντήριο λίγα-λίγα, αμέσως μετά από κάθε γεύμα, γιατί -μόλις γίνουν βουνό- δεν θέλετε να τα πλησιάσετε.

Στόχος: Φύγετε στην ώρα σας το πρωί

leave on time


Συμβουλή: Ετοιμάστε τα πράγματά σας από την προηγούμενη

Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να λειτουργήσουν το πρωί με την τσίμπλα στο μάτι. Γι'αυτό καλύτερα να τα ετοιμάζετε τα ρούχα, που θα φορέσετε, και την τσάντα σας από την προηγούμενη νύχτα, ώστε το πρωί να πιείτε τον κάφε να κάνετε το μπάνιο σας και να ντυθείτε.